CHO-lala maakt handgemaakte, heerlijke chocolade, bonbons en chocolade cadeaus.

Wij maken bij het produceren van onze chocolades gebruik van hoogwaardige producten. Onderstaand vindt u een overzicht van de ingrediënten en een korte uitleg daarover.

Wat is chocolade en waar bestaat het uit?
Het hoofdbestandeel van chocolade is cacao. Dit wordt gewonnen uit cacaobonen. Om tot chocolade te komen worden de cacaobonen eerst gereinigd en vervolgens geroosterd. Na het roosteren van de cacaobonen worden deze ‘gebroken’. Het omhulsel (de dop) van de cacaoboon breekt open en wordt weggeblazen. Op deze manier blijft alleen de kern (ook wel nib genoemd) over. Deze kernen/nibs worden fijngemalen tot een dikke pasta. Dit is cacaomassa.

Wij werken in ons atelier met de volgende chocolades van Callebaut:

Callebaut Donkere chocolade 811 (min. cacao 54,5%, 0,00 melk, 36,6 vet: cacaoboter)
Een zachte en goed uitgebalanceerde pure smaak met een vleugje vanille. Deze Pure chocolade heeft een hoog gehalte aan cacaobestanddelen. Hierdoor zul je een echte pure chocoladesmaak ervaren. Ingrediënten: Cacaomassa, Suiker, Cacaoboter, Emulgator: sojalecithine, Natuurlijk vanille aroma

Callebaut Melk chocolade 823 (min. cacao 33,6%, 20,8 melk, 36,2 vet: cacaoboter)
Een romige melkchocolade met een uitgebalanceerde, rijke cacao smaak met een vleugje karamel. Ingrediënten: Suiker, Cacaoboter, Volle melkpoeder, Cacaomassa, Emulgator: sojalecithine, Natuurlijk vanille aroma

Callebaut Witte chocolade Intense W8 (min. cacao 28,3%, 22,1 melk, 36,1 vet: cacaoboter)
Is witte chocolade wel chocolade? Daar zijn de meningen over verdeeld. Voor de liefhebber van pure chocolade is witte chocolade waarschijnlijk geen echte chocolade. Die persoon zal witte chocolade kunnen vergelijken met alcoholvrij bier: het lekkerste is er uit gehaald. Witte chocolade bevat namelijk niet de cacaobestanddelen die de chocolade zijn karakteristieke smaak geven en hem laten kleuren van lichtbruin tot bijna zwart. Toch zijn de Callebaut chocolade Callets Wit onweerstaanbaar voor de liefhebber van witte chocolade! De Callebaut chocolade Callets Wit hebben een heerlijke volle, romige smaak. Ze zijn lekker zoet met een vleugje vanille. Ingrediënten: Suiker, cacaoboter, Volle melkpoeder, Emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma. Allergeneninformatie:
cacao en soja olie, soje eiwitten, koemelkeiwit, lactose, vanilline, Dit product is glutenvrij.

Het kleuren van de chocolade: voor het kleuren van onze chocolades maken wij gebruik van cacaoboter en kleurstoffen. Wanneer het vet onttrokken wordt van de cacaomassa krijg je cacaoboter. Aan de cacaoboter voegen we NON-AZO kleuren toe vanuit de Power Flower kleurenwaaier van Callebaut. De chocolade wordt niet door en door gekleurd, alleen de toplaag wordt voorzien van een minimale hoeveelheid kleurstof vermengd met cacaoboter (wanneer het vet onttrokken wordt van de cacaomassa krijg je cacaoboter). Ingrediënten Cacaoboter:, suiker, volle melkpoeder, melksuiker, weipoeder (melk), magere (melk)poeder, gekarameliseerde suiker (2%), emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma, zout (Cocoa Horizons Foundation).

Voor diverse chocolades gebruiken wij strooisels:
Callebaut Chocolade Vermicelli (hagelslag) Puur gemaakt van 100% pure chocolade.
Callebaut Chocolade Vermicelli Melk gemaakt van 100% melkchocolade.
Callebaut Chocolade Vermicelli Wit gemaakt van 100% witte chocolade.
Ingrediënten: suiker ; cacaomassa ; watervrij MELK vet ; magere cacaopoeder ; volle MELK poeder ; natuurlijk vanille aroma
Voor de versiering van onze chocolades maken wij ook gebruik van musketzaad (strooisel taartdecoratie op basis van suiker).
Ingrediënten: suiker, zetmeel (tarwe, mais), glucosestroop, kleurstof, plantaardige olie (kokosnoot), glansmiddel: E901.

De chocolade figuurtjes (zoals de uiltjes, eekhoorns, santa’s, diverse soorten tulpen enz.) worden niet door ons zelf gemaakt maar door andere producenten. Daarvoor hebben wij zelf niet de geschikte apparatuur.

Bij de chocolade bonbons (gevulde chocolade) worden onderstaande ingrediënten gebruikt voor de vullingen en toppings:
Amaretti drops: stukjes koekjes, ingrediënten: suiker, zoete abrikozenpitten, bittere arbrikozenpitten, eiwitpoeder, zoet amandelmeel  (voedingswaarde per 100 gr: energie 443 kcal/1.855 kJ, vetten 13,3 g, waarvan verzadigde vetzuren 0,6 g, koolhydraten 69 g, waarvan suikers 68 g, eiwitten 11 g, zout 0,01 g.

Tintoretto filling coffee en milk: ingrediënten: plantaardig vet (palm, zonnebloem, koolzaad) in wisselende verhoudingen, suiker, magere melkpoeder, melksuiker, koffie (4%), emulgator: sojalecithine; kan bevatten: noten.
GIA blocks: giandujachocolade met hazelnoten (min. Cacao: 21,7%) ingrediënten: hazelnoten, cacaomassa, emultator: sojalecithine; kan bevatten: andere noten.

Callebaut crema vulling Nocciola: Ingrediënten: suiker ; HAZELNOTEN 18.5% ; plantaardig vet (zonnebloem, olijf) ; Chocolade 16.5% ( suiker ; cacaomassa ; magere cacaopoeder ) ; magere MELK poeder ; emulgator: zonnebloemlecithine ; natuurlijk aroma

Vulling speculaasbonbons: TARWEBLOEM, AMANDELEN suiker,palm,water,kokos,zonnebloem,invertsuiker,rijsmiddel, zout,kaneel,nootmuskaat,kruidnagel,piment,gember,foelie,kardamom,emulgator:(mono- en diglyceriden),rijsmiddel:(E503i),zout,aroma,voedingszuur:(citroenzuur),kleurstof:(beta caroteen)

Allergenen

Receptuur bevat: melk, noten, hazelnoten, soja, glutenbevattende granen

Gemiddelde Energie per 100 gram chocolade: 2268 kJ / 542 kcal